Proje Başvurusu Yaparken Sisteme Yüklenmesi Zorunlu Olan Belgeler
1. Tüm Proje Türleri İçin Yüklenmesi Zorunlu Olan Belgeler 
  1. Proje Başvuru Dosyası: Otomasyon sistemi üzerinden proje türüne uygun başvuru formu indirilmeli ve tüm bilgi alanları eksiksiz doldurulduktan sonra pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  1. Etik Kurul İzin Belgesi: Yalnızca gerekli olan projeler için projeye uygun olarak alınmış on iki aydan daha eski tarihli olmayan etik kurul belgesi sisteme yüklenmelidir.
 
  1. Proforma Faturalar veya Teklif mektupları: Talep edilen tüm mal, malzeme ve hizmet alımlarına yönelik proforma fatura veya teklif mektupları sisteme yüklenmelidir. Yalnızca seyahat desteği talep edilen proje başvurularında proforma fatura veya teklif mektubu talep edilmemektedir. Proforma fatura ve teklif mektupları ile ilgili açıklama ilerleyen kısımlarda verilmiştir.
 
  1. Teknik Şartname Dosyası: Seyahat dışındaki tüm mal, malzeme ve hizmet alımları için teknik şartname hazırlanması ve Microsoft Word formatında sisteme yüklenmesi zorunludur. Teknik şartname hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar ilerleyen başlıklarda açıklanmıştır.
 
2. Proje Türlerine Göre Sisteme Yüklenmesi Zorunlu Olan Belgeler 
  • Öncelikli Alan Araştırma Projeleri: Daha önce ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış olup, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak yürütülerek (TÜBİTAK 1001 programında olduğu gibi) başarıyla kapatılmış bir araştırma projesinde proje yürütücüsü veya araştırmacı olarak görev aldığına dair resmiyet arz eden bir belge sisteme yüklenmelidir.
 
  • Katılımlı Araştırma Projeleri İçin Ortaklık Sözleşmesi: Araştırmacılar ve işbirliği yapılan kurumun yetkilileri arasında düzenlenen işbirliği protokolü imzalanmış olarak pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  • Araştırma Altyapısı Projeleri: Proje yürütücüsünün görev yaptığı birimin yetkili tarafından onaylanmış “Birim Uygunluk Formu” pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  • Lisansüstü Tez Projeleri İçin Araştırmacı Beyan Formu: İlgili alanları lisansüstü tez çalışmasının yürütüldüğü enstitü/fakülte tarafından onaylanan “Tez Beyan Formu” başvuru aşamasında pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  • Uluslararası Araştırma İşbirliği Projeleri İçin: Yurt dışından işbirliği yapılacak araştırmacı veya araştırmacının görev yaptığı birim tarafından imzalanmış olan ve yapılacak işbirliğinin kapsamını yansıtan “Davet/İşbirliği Yazısı” ve “Birim Uygunluk Formu” pdf formatında sisteme yüklenmelidir. BAP Birimi web sayfasından indirilecek “Birim Uygunluk Formu” araştırmacının görev yaptığı birimin yetkililerince de onaylanmış olmalıdır.
 
  • Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri: “Araştırmacı Beyan Formu” ve projede görev alan öğrencilere ait güncel tarihli öğrenci belgeleri başvuru aşamasında pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  • Araştırma Başlangıç Destek Projeleri: “Araştırmacı Beyan Formu” başvuru aşamasında pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  • Doktora Sonrası Araştırmacı Projeleri: “Beyan Formu” ve “Proje Ekibi Beyan ve Taahhüt Formu” başvuru aşamasında pdf formatında sisteme yüklenmelidir.
 
  • Eş Finansmanlı Bilimsel Araştırma Projeleri: Ulusal veya uluslararası kurum ve kuruluşlara başvurulan proje başvuru dosyası ve proje sözleşmesi sisteme yüklenmelidir.
 
  • İş Birliği Destek Projesi: Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ve iş birliği yapılacak kurumdan alınmış davet belgesi sisteme yüklenmelidir.
 
Açıklamalar:
 
  1. Yüklenecek dosyalar için mümkün olduğu kadar kısa isimler kullanılmalıdır.
 
  1. TÜBİTAK proje başvurusuna dayalı olarak yüksek bütçe limiti ile proje başvurusu yapılacak projeler için, TÜBİTAK projesi başvuru değerlendirme sonucunu gösteren belgenin de başvuruda sunulması zorunludur.
 
  1. Diğer kurumlarca desteklenerek başarıyla kapatılmış projelere dayalı olarak yüksek bütçe limiti ile başvuru yapılacak projeler için, projenin başarıyla kapatıldığına dair belge ile araştırmacının yürütücü olarak görev yaptığını ve proje bütçesini gösteren belgelerin de başvuru aşamasında sisteme yüklenmesi zorunludur.
 
  1. Tescil edilmiş patentlere dayalı olarak yüksek bütçe limiti ile başvuru yapılacak projeler için, patent tescil belgesi ile hak sahibi olan kurum mensubu araştırmacıların muvafakat verdiğine dair “Beyan Formu”nun da sisteme yüklenmesi zorunludur.
  2. Proje yürütücüsünün sisteme yayınları ile birlikte ilgili index bilgisini de yüklemesi gerekmektedir.
 
Önemli Hatırlatma: Yapılacak değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun görülen projelerin başlatılabilmesi için, başvuruda sisteme yüklenen belgelerin BAP Koordinasyon Birimi’ne sunulması gerekeceğinden beyan formu, proforma fatura, etik kurul belgesi, kabul yazısı, teknik şartname vb. belgelerin asıllarını muhafaza ediniz.