Etik Kurul Onay Belgesi
Önerilen projelerin etik kurallara ve Karabük Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi’nde belirtilen hususlara uygun ve orijinal olması gerekir. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılacak araştırma ve uygulamalar için ilgili birimlerin etik kurullarından onay alınmış olması zorunludur.
 
Sosyal ve beşeri bilimler alanında, doğrudan veya elektronik ortamda gerçek kişilerin (insanların) katılımıyla, her türlü anket, test, ölçek, mülakat, gözlem, resim, çizim, video film ve ses kaydı niteliğindeki veri toplama yöntemleriyle yapılacak bilimsel araştırma ve çalışmalarda, Karabük Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu’ndan onay alınmış olması zorunludur.
 
Etik kurul onayı gerektiren projeler için proje yürütücülerinin son on iki ay içerisinde alınmış Etik Kurul Onay belgesini başvuruda sisteme yüklemesi ve desteklenmesine karar verilen projeler için ilgili belgenin aslını veya yetkili mercilerce onaylanmış bir nüshasını BAP Koordinasyon Birimi’ne teslim etmeleri zorunludur. Gerekli olması halinde BAP Koordinasyon Birimi tarafından aslı görülmek suretiyle kopyası alınıp belgenin aslı araştırmacıya iade edilebilmektedir.